První společné turistické noviny Pardubického a Královéhradeckého kraje jsou na světě

Vytvořeno: 10.Květen 2016 09:23

Od prvního květnového týdne jsou na různých místech v Pardubickém, Královéhradeckém a částečně i v dalších okolních krajích k dispozici nové Turistické noviny pro východní Čechy. Pokrývají území obou krajů, které je širokou veřejností tradičně vnímáno jako východní Čechy, a za jejich vydáním stojí Destinační společnost Východní Čechy a Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací Královéhradeckého kraje. Ve společných turistických novinách se čtenáři na šestnácti stranách opět dozvědí zajímavé tipy na výlety v obou krajích, jsou jim představeny nejvýznamnější novinky na nadcházející letní turistickou sezonu a mohou si vybrat z mnoha akcí v některé z deseti prezentovaných turistických oblastí.

Turistické noviny pro východní Čechy byly vytištěny v nákladu 90.000 výtisků, které budou ve spolupráci obou krajů distribuovány především v síti turistických informačních center, ve vybraných ubytovacích a stravovacích zařízeních a v některých turistických cílech. Dostupné budou také na mnoha prezentačních akcích pořádaných v průběhu letní sezony na území obou krajů, ale i jinde v České republice. Elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel a ostatních propagačních materiálů DSVČ je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického kraje Vychodnicechy.info.

K prvnímu společnému vydání Turistických novin pro východní Čechy se vyjádřili i oba krajští radní zodpovědní za cestovní ruch. „Turisté většinou nerozlišují administrativní hranice krajů a značka Východní Čechy je pro ně srozumitelná.“, řekl René Živný, radní za Pardubický kraj. Jeho protějšek, náměstek hejtmana za Královéhradecký kraj Otakar Ruml, ke společným turistickým novinám poznamenal: „Oba kraje byly dlouhá desetiletí součástí stejného celku, mají podobný charakter a oslovují stejný okruh potenciálních návštěvníků.“ Oba radní čtenářům turistických novin také poradili některé své osobní tipy na výlety ve východních Čechách.

Titulka turistických novin - léto 2016